reklam
reklam

BURSA’DA TOPLU ULAŞIM 8 BİN KAMERAYLA KONTROL EDİLİYOR - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

27 Ekim 2024 - 16:10

BURSA’DA TOPLU ULAŞIM 8 BİN KAMERAYLA KONTROL EDİLİYOR

reklam
BURSA’DA TOPLU ULAŞIM 8 BİN KAMERAYLA KONTROL EDİLİYOR
Son Güncelleme :

14 Ağustos 2021 - 12:30

126 kez okundu
reklam

Bursa’da, kent içi toplu ulaşımda kullanılan halk otobüsleri ve metro sisteminde yaklaşık 8 bin kamera kullanılıyor.

Bursa’da, kent içi toplu ulaşımda kullanılan halk otobüsleri ve metro sisteminde yaklaşık 8 bin kamera kullanılıyor. Kameraların, gün boyu aldığı görüntüler ise BURULAŞ’ta oluşturulan merkezde kaydediliyor.

Görüntülerin, yolculardan gelen şikayetler üzerine incelendiğini söyleyen yetkililer, Vatandaşlardan en fazla, halk otobüsü sürücülerinin yolculuk sırasında sigara içip telefonla konuşması şikayetleri geliyor dediler.

Bursa’da halk otobüsleri ve BURSARAY’ın kullanıldığı toplu ulaşım araçlarında her gün yaklaşık 550 bin yolcu taşınıyor. Toplu ulaşımın bağlı olduğu kısa adı BURULAŞ olan, Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği, halk otobüsleri ve raylı sistemde yaşanan hareketliği 8 bine yakın güvenlik kamerasıyla kayıt altına alıyor. Bursa’da, sayıları bin 500’e ulaşan minibüs ve otobüslerden oluşan halk otübüslerinde, özellikle sürücülerin izlendiğini belirten yetkililer, Halk otübüslerinde midibüslerde dört büyük araçlarda ise sekizer güvenlik kamerası kamera kullanıyoruz. Bu kameraların çektikleri görüntüleri, merkez binamızdaki özel birimde kayıt altına alınıyor. Ancak, şikayet olunca inceliyoruz. Başvuru gelince, gün, saat ve plakanın belirtilmesi halinde görüntüleri çikartıp izliyoruz. Sürücünün gerçekten kusuru varsa başvuruyu, görüntülerle birlikte ilgili birime gönderiyoruz. Onlarda, görüntüleri dikkatli bir şekilde izliyorlar. Suçu sabit görmeleri halinde sürücülere ikaz ve çeşitli cezalar veriyorlar dediler.

Yetkililer, vatandaşların en fazla sürücülerin yolculuk sırasında sigara içip telefonla konuşması ve sefer saatlerine uymamasından yakındıklarını sözlerine ekledi.

BURSA'DA TOPLU ULAŞIM 8 BİN KAMERAYLA KONTROL EDİLİYOR
BURSA'DA TOPLU ULAŞIM 8 BİN KAMERAYLA KONTROL EDİLİYOR
BURSA'DA TOPLU ULAŞIM 8 BİN KAMERAYLA KONTROL EDİLİYOR
BURSA'DA TOPLU ULAŞIM 8 BİN KAMERAYLA KONTROL EDİLİYOR

Kaynak: DHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam