reklam
reklam

624 yıllık Ulu Cami’ye asılan Ramazan mahyası değiştirildi - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

26 Nisan 2024 - 09:56

624 yıllık Ulu Cami’ye asılan Ramazan mahyası değiştirildi

reklam
624 yıllık Ulu Cami’ye asılan Ramazan mahyası değiştirildi
Son Güncelleme :

08 Nisan 2023 - 11:33

118 kez okundu
reklam

624 yıllık Ulu Cami’ye asılan Ramazan mahyası değiştirildi “Dünyada bir yolcu gibi ol” yazılı mahya Ulu Camii’ye asıldı İslamiyet’in en önemli mabedleri arasında gösterilen 624 yıllık Bursa Ulu Camii’ye asılan Ramazan mahyası değiştirildi.

624 yıllık Ulu Cami’ye asılan Ramazan mahyası değiştirildi

“Dünyada bir yolcu gibi ol” yazılı mahya Ulu Camii’ye asıldı

BURSA – İslamiyet’in en önemli mabedleri arasında gösterilen 624 yıllık Bursa Ulu Camii’ye asılan Ramazan mahyası değiştirildi. Deprem sebebiyle ilk 15 gün asılan, “Ramazan biz olmaktır” mesajının yerine bayrama kadar, “Dünyada bir yolcu gibi ol” mesajı asıldı.

Mahya asma geleneğini bu yıl da sürdürüldü. İstanbul ve Edirne’deki camilerde mahya asma işlemleri tamamlandıktan sonra mahya ekibi Bursa’ya geldi. İstanbul’daki mahya atölyesinde hazırlanarak Bursa’ya getirilen “dünyada bir yolcu gibi ol” yazılı mahya, ustalarca caminin minareleri arasına asıldı. Yaklaşık 8 saat süren çalışmada önce mahya asılacak şekilde minareler arasına halatlar çekildi. Daha sonra mahya bu halat yardımıyla asıldı.

Bursa Ulu Cami Onarım Donatım ve Bakım Derneği Başkanı Hilmi Şanlı, “Günler ne kadar da çabuk geçiyor. 15 gün önce “Ramazan biz olmaktır” ibaresi asılıydı 15 gün boyunca Bursalılar “Ramazan biz olmaktır” yazısını gördüler. Bugünden itibaren de Allah nasip ederse “dünyada bir yolcu gibi ol” ifadeleriyle dünyanın gelip geçici olduğunu, bizim de buralarda kalıcı olmadığımızı bir gün mutlaka bizim de bu dünyadan öteki aleme göç edeceğimizi hatırlatan bir yazı asılıyor. 15 gün sonra değiştiriliyor” dedi.

İftarla birlikte Ulu Camii’de yanan mahyanın ışıkları gecenin karanlığını da aydınlattı. “Dünyada bir yolcu gibi ol” mesajı Ramazanın son gününe kadar asılı kalacak.

Kaynak: İHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam