reklam
reklam

Bursa kent merkezinde sağanak; dağ ilçelerinde dolu etkili oldu - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

29 Mart 2024 - 18:17

Bursa kent merkezinde sağanak; dağ ilçelerinde dolu etkili oldu

reklam
Bursa kent merkezinde sağanak; dağ ilçelerinde dolu etkili oldu
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2022 - 15:41

138 kez okundu
reklam

BURSA kent merkezinde yer yer sağanak, dağ ilçelerinde ise dolu etkili oldu.

BURSA kent merkezinde yer yer sağanak, dağ ilçelerinde ise dolu etkili oldu. Keles’te ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle vatandaşlara zor anlar yaşadı.

Kent merkezinde öğle saatlerinde öğle saatlerinden itibaren yer yer gök gürültülü sağanak etkili olurken, Keles ile Osmangazi ilçelerinin yüksek rakımdaki mahallelerine dolu yağdı. Keles’te ceviz büyüklüğünde yağan dolu hayatı olumsuz etkiledi. Bir vatandaşın aracını, branda örterek doludan korumaya çalıştığı anlar, kameraya yansıdı. Dolu, tarım arazilerine de zarar verdi. Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan değerlendirmeye göre Bursa’da metrekareye saatte 75 kilo yağış düşmesi bekleniyor. Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı hem Bursa Valiliği hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesaplarından vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan turuncu kodlu uyarının geçerlilik tarihi bu gece yarısına kadardı, ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ikinci bir uyarı daha geldi. Bursa için yarın saat 23.00’a kadar kuvvetli yağış uyarısı verildi.

Kaynak: DHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam