reklam
reklam

Bursa’da 100 yıllık gelenek şaşırttı! Şalvar giydirip dans ettirdiler - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

3 Mayıs 2024 - 23:53

Bursa’da 100 yıllık gelenek şaşırttı! Şalvar giydirip dans ettirdiler

reklam
Bursa’da 100 yıllık gelenek şaşırttı! Şalvar giydirip dans ettirdiler
Son Güncelleme :

22 Eylül 2021 - 8:48

338 kez okundu
reklam

Bursa’nın İnegöl ilçesi kırsal Çitli mahallesinde her düğün töreninde damada ve sağdıcına yönelik düzenlenen etkinlik görenleri şaşırttı. 100 yıldır devam eden bu gelenek her düğün törenlerinde yapılmaya devam etmekte. Bir kez daha yapılan gelenekte arkadaşları damadı köyün meydanından geçen dereye attılar, daha sonra damada şalvar giydirip dolaştırdılar.

Bursa’da Erman Yonca (21) ve Hatice Yonca (19) çifti dünya evine girdi. Cuma günü başlayan kutlamalar, pazar akşamına kadar sürdü. Cuma günü damat ve arkadaşları komşularının kapılarına giderek tavuk isteme yaptılar. Tavukları alan gençler cumartesi günü ise oyunlar oynayarak eğlendiler.

Bursa'da düğünde damada derede görülmemiş eziyet

BAŞÖRTÜ TAKIP DANS ETTİRDİLER

Pazar günü öğle saatlerinde damat ve arkadaşları, kapı kapı dolaşarak eşya ve para topladılar. Aynı gün öğleden sonra ise mahalle meydanından geçen derenin yanında toplanan gençler eğlence düzenlediler. Damat ve sağdıç, arkadaşlarının taleplerini yerine getirmek için yoğun çaba sarf ettiler.

Bursa'da düğünde damada derede görülmemiş eziyet

Yapılanları beğenmeyen gençler, damat ve sağdıcı dereye atarak “Güvey Batması” geleneğini yaptılar. Sırılsıklam olan damat ve sağdıcına dereden geçen sudan da içirildi. Gün boyu devam eden eğlencenin akşam saatlerinde ise damadın evinin önünde farklı bir eğlence düzenlendi. Damat ve sağdıç, şalvar giyip, başörtü takarak dans etti.

Bursa'da 100 yıllık gelenek şaşırttı! Şalvar giydirip dans ettirdiler

Kaynak: İHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam