reklam
reklam

Bursa’da düşen uçakta hayatını kaybeden pilotun ailesinden ihmal iddiası! - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

19 Nisan 2024 - 19:43

Bursa’da düşen uçakta hayatını kaybeden pilotun ailesinden ihmal iddiası!

reklam
Bursa’da düşen uçakta hayatını kaybeden pilotun ailesinden ihmal iddiası!
Son Güncelleme :

26 Nisan 2022 - 14:00

134 kez okundu
reklam

Bursa’da tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden pilotlardan Furkan Otkum’un dayısı Ahmet Polat, uçağın uzun sürede havada kaldığını iddia ederek, talihsiz olayda ihmalin olabileceğine vurgu yaptı.

Tek motorlu bir eğitim uçağı, dün saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül sokak üzerinde uçtuğu sırada sokağın ortasına düşerek yanmaya başladı. Öğretmen pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar, düşme neticesinde olay yerinde hayatını kaybetti.

UÇAĞI ÖĞRENCİ PİLOT KULLANIYORMUŞ

Düşen Teknam-2002 marka uçağın YBS Sondaj ve Havacılık isimli şirketin sahibi Yenal Ahmet T.’ye ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan ilk incelemelere göre uçağı 90 saatlik uçuşu tamamlamak için kiralayan kıdemsiz pilot Murat Avşar’ın kullandığı tespit edildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili YBS Havacılık şirketinin sahibi Yenal Ahmet T., uçağın sivil havacılık uçuş kurallarına uygunluğunu denetleyen firma sahibi Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K. gözaltına alındı. Emniyette ilk ifadelerine başvurulan 3 kişi daha sonra serbest bırakıldı. Kırım ekibinin gece saatlerinde yaptığı inceleme çalışmalarının ardından uçağın enkazı sokaktan kaldırıldı.

İhmal mi var? Bursa'da düşen uçakta can veren pilotun ailesinden dikkat çeken iddia

UÇAK KAÇ SAAT HAVADA KALDI?

Sabah saatlerinde cenazelerini almaya gelen pilot Furkan Otkum’un dayısı Ahmet Polat, uçağın uzun süre havada kaldığını; hatta bir bilgiye göre İzmir’e gidip geri döndükten sonra Furkan Otkum’a eğitim yapması için verildiğini iddia etti. Polat sözlerine şöyle devam etti: “Bir uçağın kaç saat uçacağını bizim hocalarımız çok rahat söyleyebilirler. Aynı zamanda firmanın bir envanterinin olduğu ve bu envanterde kaç adet uçağının olduğu, uçakların hangi model olduğu rahat bir şekilde görülebilir. Yeni bir Furkan faciası olmaması adına söylüyorum. Bu insanlar bizim tepemizde uçuyorlar. Yani vasıflı mı vasıfsız mı, nasıl bu aşamaya gelmiş. Bunların araştırılması gerekiyor. Bizim canımız gitti ama başka canların gitmesini istemiyoruz. Lütfen yetkililerin buna bir önderlik yapması gerekiyor. Uçağın havada uçması ve inmesi bir kontrole tabi olması gerekiyor. Bunları kontrol eden firmalar kimler? Kimler denetliyor?

İhmal mi var? Bursa'da düşen uçakta can veren pilotun ailesinden dikkat çeken iddia

“YETKİLİLERDEN KONUYU AYDINLATMASINI İSTİYORUZ”

Son olarak çalışma mesaisine bakılırsa, Furkan’ın neden düştüğü ya da neden düşürüldüğü ortaya çıkacaktır. Furkan çok başarılı ve çok uçuş saati olan bir öğrenciydi. Furkan sevilen ve ayrıca herkesin onunla çalışmak istediği bir insandı. Burada ben şirketi suçlamıyorum ama suçlamak için elimizde donelerin olması gerekiyor. Bunlar nelerdir; envanterdir. Bu uçak İzmir’e gidiyor. İzmir’den dönüyor. Tekrar Furkan’a veriliyor eğitim vermesi için. Bu doğru mu dur, değil midir? Yetkililerden bir an önce bu konuyu aydınlatmasını istiyoruz.”

DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ’NDE SON YOLCULUKLARINA UĞURLANACAKLAR

Diğer yandan 26 Nisan’ın Dünya Pilotlar Günü olduğu ve iki pilotun da bugün son yolculuklarına uğurlanacakları öğrenildi. Ailesi tarafından teslim alınan Furkan Otkum’un cenazesi, İstanbul Kurtköy Mezarlığı’nda kılınacak olan ikindi namazının ardından defnedilecek. Murat Avşar’ın cenazesi ise memleketi olan Mersin’e gönderilecek.

Kaynak: İHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam