reklam
reklam

Bursa’da Sırameşeler mahallesinin doğalgaz isyanı - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

25 Nisan 2024 - 19:04

Bursa’da Sırameşeler mahallesinin doğalgaz isyanı

reklam
Bursa’da Sırameşeler mahallesinin doğalgaz isyanı
Son Güncelleme :

23 Eylül 2022 - 9:26

113 kez okundu
reklam

Bursa’nın Osmangazi İlçesine bağlı Sırameşeler mahallesinde sorunlar bitmiyor. Mahalleli, doğalgaz ve altyapının yetersiz oluşundan şikayetçi. Sadece 4 sokağında doğalgaz bulunmayan mahalle sakinleri bu durumu, alkışlarla protesto etti.

Osmangazi İlçesine bağlı Sırameşeler Mahallesi’nin doğalgaz sorunu çözülmüyor. Mahallesi sakinleri, doğalgaz hattının çevre sokaklarda olmasına rağmen, kendi sokaklarında olmamasından şikayetçi. Mahalleli, odun ve kömür maliyetinden, hava kirliliğinden dert yanıyor.

Doğalgaz hattının, yağmur suyunun gideceği bir altyapı olmadığını belirten mahalle sakini Şerif Balat, “Eylül ayından itibaren doğalgaz olmayan mahallelerin sorunlarının çözüleceğini söylediler. Milletvekili Refik Özen’den söz aldık. 407. Sokak ve Çiftlik Sokak’ın yarısına kadar doğal gaz hattı var. Doğalgaz sadece 4-5 sokakta yok, diğer sokaklarda var” diye konuştu.

Mahalle sakini Osman Topal şöyle konuştu: Bursagaz’a gittim doğalgazın geleceğini söylüyorlar ancak ne zaman geleceği belli değil. Doğalgaz sokağımızın başından geçmesine rağmen bize halen doğalgaz gelmedi, çok mağduruz.

Sokağa ilk taşındığı aylarda odun, kömür ve sobasının olmadığını belirten Gülizar Hanım, “Aylarca titreyerek soğuk evde kaldım. Ev yaptırdığım için borcum var. Yakacak alamadım. Burası Sırameşeler, dağ başında oturmuyoruz. Mahalle muhtarına defalarca başvurdum, her gidişimde muhtarı yerinde bulamıyorum. Kendisine defalarca sorunlarımızı söyledik. Gerekli yerleri aradığını söylüyor. Kendisine bana ses değil görüntü lazım dedim. Astığımız çamaşırlar his kokuyor. Odalarımız buz gibi oluyor. Burada herkes ev vergilerini, çöp vergilerini, kiralarını ödüyor. Odun, kömür yakmak, insan sağlığına çok zararlı. Kömür tozu, ağzımıza, burnumuza girip, ciğerlerimize yapışıyor” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam