reklam
reklam

Gemlik Belediyesi, Mahalle Afet Gönüllülerine Ekipman Desteği Sağladı - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

27 Temmuz 2024 - 03:43

Gemlik Belediyesi, Mahalle Afet Gönüllülerine Ekipman Desteği Sağladı

reklam
Gemlik Belediyesi, Mahalle Afet Gönüllülerine Ekipman Desteği Sağladı
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2023 - 8:32

83 kez okundu
reklam

Gemlik Belediyesi, Bursa Mahalle Afet Gönüllülerine arama kurtarma faaliyetlerini kolaylaştıracak ekipmanlar sağladı. Desteklenen ekipmanlar arasında hidrolik kaldırıcı, beton kesici ve çadır gibi ürünler bulunuyor. Belediye Başkanı Sertaslan, afetlerde zamanında müdahalenin önemine dikkat çekerek, Mahalle Afet Gönüllülerini tebrik etti ve deprem felaketinin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Gemlik Belediyesi, Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri’ne ekipman desteği verdi.

Gemlik Belediyesi’nden Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri’ne verilen ekipman desteğinde; hidrolik kaldırıcı, beton kesici, hidrolik demir makası gibi özellikle deprem sonrasında enkazlarda arama-kurtarma faaliyetlerini kolaylaştıracak aletler ve barınma sorununu ortadan kaldıracak çadır gibi ürünler yer alıyor.

İlk kez 17 Ağustos Depremi anma programında sergilenen ekipmanlar vatandaşlar tarafından dikkatle incelenirken,  Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Başkanı Yusuf Yumru’dan teçhizatların kullanımı hakkında bilgi aldı.

Başkan Sertaslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama-kurtarma faaliyetlerinin önemine dikkat çekerken, zamanında yapılacak müdahaleyle birlikte çok sayıda insanın enkaz altından çıkartılabileceğine işaret etti. Mahalle Afet Gönüllüleri’nin yaşanan doğal afetlerde her zaman en önde görev aldıklarını belirten Başkan Sertaslan, “Ülkemizin deprem felaketiyle bir daha karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Mag-Der’e temin ettiğimiz ekipmanlara eğitimler dışında hiçbir zaman ihtiyaç kalmamasını temenni ediyorum” dedi.

Mahalle Afet Gönüllüleri Başkanı Yusuf Yumru Gemlik de Sertaslan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederken, tüm vatandaşları afet farkındalık eğitimi almaya davet etti.

Kaynak: İHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam