reklam
reklam

İlerlemiş yaşına rağmen 500 kiloluk tomruklarla dans ediyor - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

28 Mart 2024 - 18:25

İlerlemiş yaşına rağmen 500 kiloluk tomruklarla dans ediyor

reklam
İlerlemiş yaşına rağmen 500 kiloluk tomruklarla dans ediyor
Son Güncelleme :

09 Aralık 2022 - 8:45

124 kez okundu
reklam

İlerlemiş yaşına rağmen 500 kiloluk tomruklarla dans ediyor Yarım asırdır kerestecilik yapıyor Bursa’da babasından devraldığı mesleği köyünde devam ettiren usta 55 yıldır boyundan büyük tomrukları biçerek kerestecilik yapıyor.

İlerlemiş yaşına rağmen 500 kiloluk tomruklarla dans ediyor

Yarım asırdır kerestecilik yapıyor

Bursa’da babasından devraldığı mesleği köyünde devam ettiren usta 55 yıldır boyundan büyük tomrukları biçerek kerestecilik yapıyor.

Keles ilçesi Pınarçık köyünde babasından kalan kereste atölyesinde üretim yapan Adem Akgüngör, 10 yaşından itibaren kerestecilikle uğraşıyor. Bu işte 55 yıldır çalışan usta ağırlıkları 500 kiloyu bulan dev tomrukları ustalıkla ahşap ev yapımında kullanılacak kerestelere dönüştürüyor. Dev tomruklar ustanın hünerli ellerinde dakikalar içinde keresteye dönüşüyor. İlerlemiş yaşına rağmen yarım tonluk tomrukları biçen usta görenleri kendine hayran bırakıyor. Keresteye son yıllarda ahşap evlere ilgi artmasıyla birlikte yoğun talep olmaya başladı. Ustanın işleri ise büyük oranda artmış durumda.

Bu işi 55 yıldır yaptığını ifade eden Adem Akgüngör, “Bu işi babamdan öğrendim severek yapıyorum. Yaşım 64, 500 kiloluk tomrukları dakikalar içinde biçiyorum. Son yıllarda keresteye ahşap ev yapanlardan dolayı ilgi var kerestenin metre karesini 5 bin liradan satmaktayım gücümün yettiği kadar bu işi yapmaya devam edeceğim” dedi.

Pınarcık köyü Dernek Başkanı İsmail Tosun, “Abimiz köyümüzün ve ihtiyacın olan herkesin kereste ihtiyacını karşılıyor. Babasından kalan dükkanında 55 yıldır çocuklarıyla birlikte çalışıyor. Yaptığı işten oldukça memnun bizde kendisinden çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam