reklam
reklam

MAHMUT ÖZER, MÜSİAD SAİME SULTAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

25 Nisan 2024 - 23:25

MAHMUT ÖZER, MÜSİAD SAİME SULTAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

reklam
MAHMUT ÖZER, MÜSİAD SAİME SULTAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
Son Güncelleme :

16 Ocak 2023 - 14:03

112 kez okundu
reklam

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa’nın İnegöl ilçesinde, MÜSİAD İnegöl şubesinin kurucularından Necati Barışman’ın öncülüğünde ve merhum annesine adadığı nitelikte bir eğitim yuvası açtı. Açılışa MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı.

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Açılan bilim ve sanat merkezinde 32 oda, 24 derslik ve 11 laboratuvar bulunduğunu aktaran Mahmut Asmalı, eğitim merkezinin özel yetenek sınavlarında başarılı olan öğrencilere hizmet vereceğini söyledi. Asmalı: ‘’Güçlü Türkiye’yi yetişmiş yetenekli, yeni nesiller inşa edecek.’’ dedi.

Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuşmasını gerçekleştirdi. Bakan Özer yaptığı konuşmada son 20 yılda eğitimde devrimsel nitelikte dönüşümler yaşandığını söyledi. Geçmiş dönem ile karşılaştırma yapabilmek için bazı rakamlara değinen Özer, 2000 yıllarında 5 yaştaki okullaşma oranının %11 olduğunu belirtirken güncel rakamın %99’a yükseldiğini vurguladı. İlkokullardaki okullaşma oranı %99,63, ortaokulda ise %99,44’e yükseldi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başörtüsü yasağı ve katsayı gibi eski dönemde eğitimin önünde engel oluşturan uygulamalara da artık rastlanmadığının altını çizdi.

2023’TE 922 İLÇEDE BİLİM VE SANAT MERKEZİ MÜJDESİ!

Son dönemlerde sık sık açılışları yapılan bilim ve sanat merkezlerine özel yetenekli öğrencilerin alındığını ve yeteneklerini geliştirmeleri için her türlü desteğin verildiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, göreve geldiklerinde 179 bilim ve sanat merkezinin olduğunu, bu rakamı daha sonradan 379’a çıkardıklarını vurguladı. Özer, 2023 yılı için verdikleri müjdeyi hatırlatarak, 922 ilçenin tamamına bilim ve sanat merkezi kuracaklarının ve böylece bilimle, sanatla uğraşarak TEKNOFEST gençliği olarak emin adımlarla ilerleyeceklerinin altını çizdi.

Açılışta konuşmasını gerçekleştirdikten sonra satrançta dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan ve Dünya Satranç Federasyonu FIDE tarafından IM (International Master) yani “uluslararası usta” unvanı verilen en genç sporcu olan Yağız Kaan Erdoğmuş ile bir araya gelen Mahmut Özer, BİLSEM’in öğretmenler odasını da ziyaret ederek eğitimcilerle sohbet etti.

‘’Yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inancımız tamdır’’

Açılışta aynı zamanda konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: ‘’Yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inancımız tamdır’’ açıklamalarında bulundu. Genel Başkan Mahmut Asmalı: ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle TEKNOFEST kuşağı sahadaki güçlü Türkiye’nin, beşeri ve sosyal bilimlerde yetişecek kuşaklar ise masadaki güçlü Türkiye’nin öncüleri ve neferleri olacak. “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle TEKNOFEST kuşağı sahadaki güçlü Türkiye’nin, beşeri ve sosyal bilimlerde yetişecek kuşaklar ise masadaki güçlü Türkiye’nin öncüleri ve neferleri olacak.  Asırlarca kıtalarda barış ve adalet düzeni kurmuş necip milletimizin kodlarında bu kuvvet mevcut. Yeter ki biz evlatlarımızın önünü açalım. Onlara imkan sağlayalım ve onların kabiliyetlerine güvenelim.’’ İfadelerini kullandı.

2023’te Cumhuriyetin 100.yılı ve Türkiye Yüzyılı’nın hemen başında MÜSİAD olarak birçok konuyu çalışma odaklarına aldıklarını ifade eden Asmalı: ‘’Zor ve keskin kavşaklarla dolu bu yolu başarıyla atlatacağımıza ve yeni bir şahlanış dönemine hep birlikte başlayacağımıza inancımız tamdır. Gelecek dönemin en hayati meselesi de hiç şüphesiz eğitim olacak ve biz de MÜSİAD camiası olarak adeta seferberlik ruhuyla bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

 

KAYNAK : FUAR DERGİSİ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam