reklam
reklam

Özlem Tekstil standı Texhibition İstanbul Fuarı’nda yoğun ilgi gördü - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

28 Mart 2024 - 20:27

Özlem Tekstil standı Texhibition İstanbul Fuarı’nda yoğun ilgi gördü

reklam
Özlem Tekstil standı Texhibition İstanbul Fuarı’nda yoğun ilgi gördü
Son Güncelleme :

18 Mart 2023 - 13:41

352 kez okundu
reklam

Texhibition İstanbul Fuarı’nda yeni ürün ve tasarımlarını sergileyen Özlem Tekstil firmasının standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

8-10 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Texhibition İstanbul Fuarı’nda sektörde 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Özlem Tekstil yeni ürün ve tasarımlarını sergiledi. Fuarda Özlem Tekstil standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özlem Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Öznalçın, beklentilerinin üstünde başarılı bir fuar olduğunu belirtti. Öznalçın, ‘’Bundan 25-30 sene önce fuarlara gittiğimizde Türkiye’de fuar sektörü geri plandaydı. Fakat ben bugün bir müşterimden çok güzel bir şey duydum, fuarın Premiere Vision’u andırdığını söyledi. Bunu söylemesi çok güzel. Demek ki fuarlarda gezip, oralardan aldıklarımızı uyguluyoruz. Umarım biz de ilerde yurt dışı fuarları ile kafa kafaya gelebiliriz.’’ dedi.

Özlem Tekstil olarak 30 yılı aşkın süredir gelişen ve değişen çağın yeniliklerini yakaladıklarını vurgulayan Öznalçın: ‘’Bir laminasyon firması olarak çıktığımız yolculukta 30 yıllık bir mazimiz var. 1992 yılından bu yana laminasyon ile başlayıp ihracata başladık ve plise, flok, varak gibi baskılı dijital işlerini de çalışmalarımıza ekleyerek devam ettik. Piyasa hala bizden yeni bir şeyler istiyor, firma olarak şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yeni teknolojiye dair ne geldiyse ona sahip olduk ve bu tempoda çalışmaya devam edeceğiz.’’

Başarının istikrarlı şekilde ileri doğru bir ivme göstermesinde ekip kadrosunun önemine dikkat çeken Öznalçın, ‘’3.000 metrekare alana sahip fabrikamızda 65 kişilik bir ekip kadrosuyla çalışıyoruz. Firmamız kurulduğu tarihten bu yana birlikte çalışmaya devam ettiğimiz 28 arkadaşımız var, ana kadromuz hiç değişmedi. Bizim başarımızda onların çok büyük katkıları var. Bir başarı varsa bu yalnızca yöneticiyle değil, çalışanlar konusunda da şanslı olmakla ilgili ve ben bu konuda çok şanslıyım.’’ dedi.

Ağırlıklı olarak ihracat odaklı bir firma olduklarını belirten Öznalçın, ‘’Teknik tekstil ürün üzerine özel işler yapıyoruz. Organik ürünler üretiyoruz ve ihracat ağırlıklı çalışıyoruz. Yurtdışına çalışabilmek için birçok sertifikasyon süreçlerinden geçmeniz gerekiyor, bu sertifikaların hepsi elimizde mevcut. Şu anda İspanya ve İngiltere ihracat yaptığımız ülkelerin başında geliyor. Son zamanlarda İrlanda, Danimarka, Almanya gibi ülkelere de yöneldik. Doğrudan ihracat yapmıyoruz ancak çalışan ihracatçı firmalarımıza kumaşlarımızı temin ediyoruz, onlar da konfeksiyon haline getirerek gönderiyorlar.’’ diye konuştu.

Ar-Ge’nin önemine dikkat çeken Öznalçın, Özlem Tekstil olarak ciddi bir Ar-Ge süreci ile ilerleyen bir firma olduklarını söyledi. ‘’Öznalçın, Ar-Ge için ayrı ve alanında uzman bir ekibimiz var, yurt dışındaki fuarları mutlaka ziyaret ediyoruz. Giyim üzerine çalışıyoruz, sektörümüz bir moda sektörü. Bunu takip edebilmek için profesyonel ekip arkadaşlarımız gerekli ülkelerde belirli zamanlarda bu fuarları ziyaret ediyor. Fuara katılan ihracatçı firmalarımız ve ekip arkadaşlarımızın vermiş olduğu bilgilerin ışığında müşterilerimiz ve ilgili ekip arkadaşlarımızla istişare ederek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde sonuca varabiliyor ve başarıyı da elde ediyoruz.’’ dedi.

KAYNAK: FUAR DERGİSİ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam