reklam
reklam

Samanlığa Yuva Yapan Peçeli Baykuş - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

30 Nisan 2024 - 06:57

Samanlığa Yuva Yapan Peçeli Baykuş

reklam
Samanlığa Yuva Yapan Peçeli Baykuş
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2023 - 11:34

80 kez okundu
reklam

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki bir çiftliğin samanlığına yuva yapan peçeli baykuş ailesi, doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından kaydedildi. Çiftlik sahipleri, yavruların zarar görmemesi için samanları kaldırmayarak peçeli baykuşları koruma altına aldı. Peçeli baykuşlar, terk edilmiş binalar, çatı araları ve hayvan damları gibi alanları yuvalanma alanı olarak kullanmaktadır.

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki bir çiftliğin samanlığına yuva yapan peçeli baykuş ailesi görüntülendi.

Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, kırsal Dağkadı Mahallesi’ndeki bir çiftliğin samanlığına yuva yapan ve ilginç görüntüleriyle dikkat çeken peçeli baykuş ailesini kaydetti.

Samanlıktaki 2 ebeveyn 4 yavruyu fark eden çiftlik sahipleri, yavruların zarar görmemesi için yapının o kısmındaki samanları kaldırmadı.

Çiftlik çalışanları, tarım zararlılarıyla mücadele konusunda çiftçi dostu olarak bilinen peçeli baykuşları koruma altına aldı.

Yerleşik baykuş türlerinden olan peçeli baykuşlar, yurt dışında çiftlik baykuşu olarak da biliniyor.

Peçeli baykuşlar terk edilmiş metruk binalar, harabe yapıların yanı sıra çatı araları ve hayvan damlarını da yuvalanma alanı olarak kullanıyor.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam