reklam
reklam

Yan yana 9 tabut, 8’i çocuk; yangın Suriyeli aileyi yok etti - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

25 Nisan 2024 - 21:12

Yan yana 9 tabut, 8’i çocuk; yangın Suriyeli aileyi yok etti

reklam
Yan yana 9 tabut, 8’i çocuk; yangın Suriyeli aileyi yok etti
Son Güncelleme :

14 Kasım 2022 - 8:24

132 kez okundu
reklam

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında 8’i çocuk 9 Suriyelinin hayatını kaybetmesini değerlendiren EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz “Hani Suriyelilere para yağıyordu; soba yangınında ölenlerden ikisi çocuk işçi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında 8’i çocuk 9 Suriyelinin hayatını kaybetmesini değerlendiren EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz “Hani Suriyelilere para yağıyordu; soba yangınında ölenlerden ikisi çocuk işçi. Çocuklar, anneler eve yorgun geliyor, dikkat dağınıklığı yaşanmış olabilir” dedi.

Babanın hem tekstilde günü birlik çalışarak hem de akşamları kağıt toplayarak evi geçindirmeye çalıştığını belirten Ercüment Akdeniz; “Kalabalık yoksul bir aile, çocuklardan ikisi de merdiven altı atölyede çalışıyormuş. Emek kenti olması nedeniyle Bursa’da resmi olarak 184 bin Suriyeli ikamet ediyor. Alt işlerde çocuk işçiler, Suriyeliler var. Öyle yerler var ki, dükkanlarda bir kaç aile birlikte yaşıyor, bodrum katlarda yaşıyor. Ana gövdeyi oluşturan yoksul Suriyelilerde sosyal ve sınıfsal bir değişim yok son 11 yılda. En kötü ve güvencesiz işlerde çalışıyorlar” diye konuştu.

Bursa’da büyük acı

Yan yana 9 tabut, 8’i çocuk

Yangın, Türkiye’ye sığınan Suriyeliler hakkında ne söylüyor?

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Candan Yıldız’a yorumladı.

Kaynak: DailyMotion.com
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam