reklam
reklam

Bursa’da Karate Şöleni - Haber Bursa TVHaber Bursa TV

28 Nisan 2024 - 21:44

Bursa’da Karate Şöleni

reklam
Bursa’da Karate Şöleni
Son Güncelleme :

19 Temmuz 2023 - 9:43

270 kez okundu
reklam

12-16 Temmuz 2023 Tarihlerinde Bursa Yıldırım İlçesi Naim Süleymanoğlu Spor Salonunda düzenlenen Türkiye Büyükler Para Karate Veteranlar Karate Şampiyonası ve Dünya Karate şampiyonasında, büyükler milli takım seçmeleri yapıldı. 44 İlden 640 sporcunun katıldığı büyükler Karate şampiyonası hayli heyecanlı ve çekişmeli geçti. Birincilerin dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edeceği yarışmada katada genelek bozulmadı.

Kumitede sürpriz sonuçların alındığı şampiyona da ilk defa var itiraz sisteminin kurulup kulanılması sporcu ve antrenörlerin hakkaniyetinin korunması açısından önemli bir uygulama oldu. Sonuçtan herkes memnun ayrıldı. Para karate seçmeleri izlenmeye değerdi. Para karatede seçmelerin yapıldığı çok çekişmeli, zevkli maçların olduğu dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek sporcular seçildi.

Bursa’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasına damgasını vuran Karate camiasının üstadı, hocaların hocası Hakkı Koşar hoca Türkiye Karate Federasyonu tarihinde bir ilke imza atarak 10.dan karateci olarak tarihe geçti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av.Dr. Aslan Abid UĞUZ yaptığı açıklamada; “Hergün gelişen dünya karatesinde söz sahibi olan Karate Federasyonumuzun tüm ferdinden Allah razı olsun. Bursa’da bugün ilkleri yaşıyoruz. Camiamızın çok değerli kurucusu ve federasyonumuzun onursal başkanı Sn. Hakkı Koşar hocamıza bugün 10. dan belgesini onurla, gururla takdim ettim. Camiamızın her bir ferdi çok kıymetli, geçmişte emek harcamış, karatemize hizmet etmiş her hocamız çok kıymetlidir. Macaristan’da yapılacak dünya büyükleri Karate Şampiyonasına seçilen sporcularımı kutlar, başarılar dilerim. Türkiye’nin 100  yılında karate yılında Avrupa’da başarılarımız olacak inşallah. Açılış törenimize katılan Bursa Vali Yardımcısına; Büyükşehir Belediye Başkan Vekiline; Yıldırım Belediye Başkanına; Spor Daire Başkanımıza; İl spor Müdürüne Mülkü Amirlerimize ve basınımızın güzide temsilcilerine; emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam